Zpět

V Třebíči Češi porazili Německo 8:6

V Třebíči Češi porazili Německo 8:6

Plné tribuny Sportovního areálu Na Hvězdě v Třebíči viděly vítězství českého národního týmu mužů nad silným výběrem Německa v rámci takzvané German Series. Jak slíbil hlavní trenér českého baseballového nároďáku Pavel Chadim, na nadhazovacím kopci se postupně představila pětice hráčů domácích Nuclears, kterou na druhé metě doplnil další hráč Třebíče Miroslav Křivánek. Vůbec poprvé v historii českého baseballu nastoupili v rámci jednoho zápasu všichni nadhazovači z jediného klubu.

Startér Lukáš Hlouch odházel bez bodu úvodní tři směny utkání.Foto: Robert Vávra

Startér Lukáš Hlouch odházel bez bodu úvodní tři směny utkání.
Foto: Robert Vávra

Nejdéle vydržel na kopci startér Lukáš Hlouch, který udržel čisté konto celé tři směny. Stejně úspěšní byli i další nadhazovači Ryan Johnson a Lukáš Pacal. Ti rovněž nepovolili soupeři žádný doběh a na kopci oba zůstali dva inningy.

Ryan Johnson navíc působil kromě nadhozu také jako suplující pálkař, který otevřel skóre utkání. Ve čtvrté směně se nejdříve sám prosadil v útoku dvoumetovým odpalem a po hitu Michala Šindelky do zadního pole doběhl pro první bod. Během následujícího inningu pomohl k dalšímu doběhu České republiky třebíčský polař Miroslav Křivánek sebeobětovací ulívkou.

Hráč Nuclears Ryan Johnson je jedním z mála baseballových „obojživelníků“, který je schopný nastoupit na reprezentační úrovni během jednoho utkání na nadhozu i v útoku. V Třebíči udržel proti Německu jako nadhazovač čisté konto a v útoku otevřel svým doběhem skóre zápasu.Foto: Robert Vávra

Hráč Nuclears Ryan Johnson je jedním z mála baseballových „obojživelníků“, který je schopný nastoupit na reprezentační úrovni během jednoho utkání na nadhozu i v útoku. V Třebíči udržel proti Německu jako nadhazovač čisté konto a v útoku otevřel svým doběhem skóre zápasu.
Foto: Robert Vávra

Hned pět bodů přidali Češi během velké sedmé směny. A opět u toho byli hráči Nuclears, když Miroslav Křivánek doběhl na domácí metu a Ryan Johnson stáhl jeden bod sebeobětovacím odpalem do pravého zadního pole.

Úspěšnou premiéru v národním dresu před domácím publikem měl během utkání České republiky s Německem třebíčský odchovanec Miroslav Křivánek.Foto: Robert Vávra

Úspěšnou premiéru v národním dresu před domácím publikem měl během utkání České republiky s Německem třebíčský odchovanec Miroslav Křivánek.
Foto: Robert Vávra

Před osmým inningem tak měl výběr ČR pohodlný náskok 7:0. Pak ale přišla chvíle pro soupeře, kterému evidentně vyhovoval nadhoz mladého Filipa Kollmanna a čtyřmi doběhy snížil. Na to Češi zareagovali dalším bodem, který upravil průběžné skóre na 8:4.

Do poslední směny šel na nadhoz Jake Rabinowitz, proti kterému Němci dokázali na dva outy a plné mety stáhnout dvoumetovým hitem další dva doběhy a v závěru se tak diváci dočkali pořádného dramatu. Soupeř totiž měl stále ve skórovací pozici na druhé a třetí metě dva hráče a na řadu v line-upu šel jeden z nejlepších německých pálkařů. Jenže Jake Rabinowitz žádné otočení skóre nepřipustil a třetím strikeoutem ukončil první ze série tří přátelských zápasů České republiky s Německem. V Třebíči tak slavili vítězství 8:6 Češi.

„Dnes to byl super výkon jak týmově, tak se dařilo klukům i jednotlivě. A ta atmosféra byla neskutečná, nejlepší, co jsme zde zažili. Děkuju fanouškům…“ Shrnul úvodní zápas domácí odchovanec Nuclears, nadhazovač Lukáš Pacal. Další dvě utkání v Praze nabídla také dramatickou podívanou, ale z vítězství se tentokrát radoval soupeř, který vyhrál 2:5 a 5:7.

Hned šestice hráčů Třebíče Nuclears se podílela na vítězství českého národního týmu nad výběrem Německa ve Sportovním areálu Na Hvězdě. Zleva: nadhazovač a suplující pálkař Ryan Johnson, hráč na druhé metě Miroslav Křivánek, nadhazovači Jake Rabinowitz, Lukáš Pacal, Filip Kollmann a Lukáš Hlouch.Foto: Robert Vávra

Hned šestice hráčů Třebíče Nuclears se podílela na vítězství českého národního týmu nad výběrem Německa ve Sportovním areálu Na Hvězdě. Zleva: nadhazovač a suplující pálkař Ryan Johnson, hráč na druhé metě Miroslav Křivánek, nadhazovači Jake Rabinowitz, Lukáš Pacal, Filip Kollmann a Lukáš Hlouch.
Foto: Robert Vávra